onsdag, februari 22, 2006

Lite av ditten och lite av datten

Har precis börjat läsa Lärande system för molekylär dataanslys tillsammans med fyrorna för att poängmässigt kompenserna för att jag skippat några kurser som verkade onödiga p.g.a. överlapp. Kursen verkar väl trevlig, även om det är lite jobbigt att den går i helfart. Detta har åtminstone fått mig att tro att fyrans Bioinformatikkurser överlag är ganska roliga.

Har en massa labbar i en annan kurs just nu också. "Det är obligatorisk närvaro på alla labbar" står det i instruktionerna. I verkligen har man kunnat komma och gå som man velat utan att labblärarna protesterat. Praktiskt med tanke på schemakrockar.

Europarådets fördömande av kommunismen är nog lite otrevligt. Dels är det ett försök att befästa en minst sagt tveksam historiesyn, och dels är det ett försök att göra likhetstecken mellan kommunism och nazism. Det bör väl dock noteras att förslaget endast fick enkel majoritet, och inte den två tredjedelars majoritet som hade krävs för att rekommendera ministerkommittén att ligga på de respektive ländernas regeringar om att opinionsbilda i frågan. Nu blir det istället bara någon slags internt dokument.

Småhumoristiskt är dock det ryska pensionärspartiets reaktion.

Inga kommentarer: